De Geschiedenis van BOKKIE

Lang lang gelede was er eens een vrienden groep uit het mooie schone dorpje Gilze. Deze groep met jongeren was al een tijdje bij elkaar tot ze tijdens het ruigste feest van het jaar, CARNAVAL hadden ze het idee om ook eens een carnavals vereniging te beginnen. Maar die woorden bleven bij woorden in plaats van daden. Dat deed ons zo zeer, dat we bekant twee jaar mee buikpijn rond hebben gelopen en er zo ziek van geweest zijn. Alleen tijdens de weekenden vonden we een middel dat de pijn wat deed stille. Alcohol! Er ware al wel verschillende ideeën voor een naam , maar niet echt iets waar iedereen zoiets van had, hé dat is hem, WE 'VE GOT HIM! In middels was de groep al wat gegroeid en kwamen we er achter dat je alcohol ook als inspiratie bron kan gebruiken. Na heel wat gebrainstormd te hebben kwamen de pakkende ideeën naar boven. Na het horen van het lied genaamd BOKKIE BEEH, was t hek helemaal van de dam, en je weet t als er een bok over de dam is volgen er meer. Het idee sloeg zo goed in bij iedereen dat iedereen enthousiast werd! Inmiddels zijn er al heel wat ideeën en zat we goed op de weg. Het beest in ons, genaamd BOKKIE, is zeg maar niet meer te houden. Op menig feestjes hebben we ons al laten horen. Zelfs dn plaatslijke radiozender DOLK FM, deed mee om ons wat naamsbekendheid te geven. Het is zelfs zover dat er geen weg meer terug is, maar da maakt niet uit, BOKKIE gaat alleen keihard de goeie kant op!!! Er zijn ook al heel wat kratten JUUP ingezet bij menig weddenschappen. Het doet bokkie een beetje zeer dat er mensen zijn die ons niet geloven maar ze vinden het wel netjes dat ze van te voren al vastleggen dat ze ons kratten JUUP gaan sponsoren. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang, Bokkie zoekt alleen nog een dakje boven zn hoofd, maar het lijkt er op dat ie komende zomer en de daar op volgende koude winter onder de pannen is!

DE BOKKIE

BOKKIE is een dier die onder het soort FEESTBEESTEN valt. Zijn leefomgeving is vrij gevarieerd. BOKKIE voelt zich vrij snel thuis op zn gemak als er maar bier is en goede muziek. Het beste gaat hij uit zn dak bij bikkel beats. Dan bonkt en springt hij als une gek! Verder is bokkies lievelings eten, twee bruine boterhammen in vloeibare vorm, maar bij Martin, Pumuk Ohran of dn Dree kan bokkie zn honger ook wel te baas.
De paringstijd van de BOKKIE is het hele jaar door. Daarom ook dat BOKKIE het heel goed kan vinden met mooie geitjes! Verder doet BOKKIE niet mee aan die onzin die ze winterslaap noemen want BOKKIE is zwaar tegen INKAK MOMENTEN. Vijanden heeft bokkie niet, het is namelijk een heel sociaal dier die alleen van feeste houdt. Bokkie doet geen vlieg kwaad, als je hem tenminste in zijn waarde laat! Verder is bokkie bevriend met verschillende andere dieren zoals gochem het gordeldier. Ja dat is zn maat die het weer eens heeft gemaakt op tv, nog net ginne Oscar.
BOKKIE is een echt kudde dier, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Inmiddels is de kudde uit gegroeid tot een partij gezellige bokkies met ieder zijn specialiteit wat garant staat voor een goede CV. Zowel technische als muzikale bokkies zijn er die er voor gaan zorgen dat iedereen komende Carnaval de sfeer van de bokkies gaat proeven, wat ge wit t: DÈ MOTTE PRÚVE komende carnaval. Misschien hedde geluk en krijg de pas wat lekkers. Want: BOKBIER, DÈ MOTTE PRÚVE.
Genoeg geluld over BOKKIE, in de weekenden zijn ze ter aanschouwen op menig feestjes! Hedde nog wa vrage over BOKKIE dan stelde ze maar in het Gastenboek!


© CV Bokkie - Website powered by JD Productions